7 fotoidéer til at stimulere kreativiteten

Jeg tror, at alle fotografer kan nikke genkendende til situationen, hvor man bare ikke lige kan finde motivationen til at komme igang med at lave nye billeder. Og nogle gange skal blot lidt inspiration til, så det vil jeg prøve her, hvor jeg vil komme med nogle forslag til små foto-projekter, der både kan skærpe de fotografiske færdigheder og tilføje nogle nye billeder til samlingen.

1. En bænk i parken

Tag dit kamera, et teleobjektiv og et fotostativ med ned i en park eller et by-centrum. Find et sted med god trafik omkring en bænk og udse dig så et uforstyrret sted et stykke væk fra bænken, hvor der er godt udsyn til bænken. Lad kameraet stå fast rettet imod bænken og tag en serie billeder i løbet af dagen af begivenhederne omkring bænken. Dette er både en god øvelse i time-lapse fotografering og et fint foto-essay. Den statiske placering af kameraet giver mere fokus på begivenhederne omkring bænken.

2. Kreative selvportrætter

Screen Shot 2013-06-25 at 10.30.29

En trend for tiden er de såkaldte selfies, mobil-billeder taget på en arms afstand. Men som “rigtig” fotograf er der jo basis for at gøre det meget bedre. Hvis man søger på fx. Flickr eller Twitter, så er der masse af grupper, der kun omhandler selvportrætter. Dronningen af kreative selvportrætter er efter min mening islandske Rebekka Gudleifsdottir.

3. En dag i andres (arbejds)liv

Dette er en god måde at dokumentere andres liv/arbejdsliv alt efter preference og muligheder. FInd en bekendt med et job eller en tilværelse, der er meget anderledes end din egen. Aftal at følge dem i et par dage og dokumentere hvad deres hverdag indeholder.

4. Farve udfordring

Denne udfording består i af på forhånd bestemme en farve, som skal være tilstede i alle billederne den dag. Gå så rundt inde i en by og fotografer kun motiver, der indeholder den valgte farve. Du vil hurtigt opdage hvordan du pludselig ser på mulige motiver på en helt anden måde. Efterfølgende så er det en fin idé at tage alle billederne og sætte dem sammen i en kollage eller en mosaik i Photoshop.

5. Emne udfording

En variation af det forrige emne er at udvælge et tema eller motiv-element på forhånd. Det kunne fx. være fødder, bildæk, cykler, hushjørner, affaldscontainere og så videre. Der er uendelig mange muligheder.

Screen Shot 2013-06-25 at 10.50.52

6. Verdenen set fra knæhøjde

Forstil dig, at du er på størrelse med et barn eller en stor hund – hvordan ser dine omgivelser ud fra denne optageposition?

7. Mal med lyset

Et rigtigt kreativt værktøj for fotografer er muligheden for at male med lys på billeder. Det er et større emne, som heldigvis ikke er specielt kompliceret, men jeg tillader mig at henvise til Digital Photography School.com med dette link.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s